​​Tel: 076 024 00 38

​Stengodsvägen 121, Oxie Centrum

​238 30 Oxie

​Artrosbehandling Malmö, Skåne

Vad är artros?

Artros är namnet på de ledförslitningar som drabbar alla människor i äldre ålder. Så tidigt som vi 40 års ålder lider nästan hälften av befolkningen av någon sorts förslitning. Sjukdomen ger upphov till smärtor och reducerad rörlighet. Artros kan vara svår att upptäcka i tidiga stadier.

Hur behandlar vi artros?

På Min Kiropraktor i Oxie är vi specialiserade på behandling av artros. Genom kiropraktisk justering förbättras rörligheten. Detta medför ett ökat flöde av näringsämnen till brosket. Den kiropraktiska behandlingen ger minskad nervirritation och är därmed symptomlindrande. Behandlingen och den ökade rörligheten sätter också fart på kroppens egen produktion av ledvätska. Det är viktigt att den kiroprakiska artrosbehandlingen kombineras med träning.

Vi brukar säga: "Rör dig – det smörjer dig".

Träning & förebyggande arbete mot artros

Det är viktigt att förstå att artros inte kan botas, utan måste hanteras genom livet, precis som andra kroniska sjukdomar. För att behandlingen ska nå bästa möjliga resultat sätter vi upp en individuellt anpassad vårdplan tillsammans med dig. Genom träning och övningar kan du på egen hand skapa förutsättningar för ett smärtfritt och rörligt liv. I vissa fall kompletteras behandlingen även med kosttillskott som visat sig reducera symptomen och utvecklingen av artros.

Vi utvärderar behandlingen löpande och anpassar den efter din upplevelse och vår professionella bedömning.

Kontakta oss idag för information om hur vi kan hjälpa dig att få ett rörligare liv.

Att vara patient​

​Som patient försöker man ofta att exakt förstå vad som är orsaken till upplevda symptom. På det sättet hoppas vi att kunna undgå framtida problem. I samband med artros talar man om riskfaktorer i stället för orsaker, eftersom det ofta är flera faktorer som har betydelse för utvecklingen. 

De belastningar som vi utsätts för under livet ger oss kan orsaka snedhet, låsta leder, artrosoch tryck på nerver, vilket leder till de symptom som vi känner av. Den kiropraktiska behandlingen kan direkt påverka snedhet, låsta leder och artrosoch därmed symptomen. Det är viktigt att du själv försöker att ändra på de dåliga belastningar som du har i ditt liv. 

Träning påverkar kroppens hållning och dess kapacitet så att man kan tåla större belastningar utan att få problem i framtiden. Det är viktigt att förstå att den kiropraktiska behandlingen är effektivare, om du håller dina övningar och din träning är mer effektiv, om du håller dina tider för kiropraktisk behandling.

Symptomutveckling

Vid behandling av låsta leder och artros kan utvecklingen variera från person till person. Faktorer som har betydelse för vilken utveckling man som patient kan vänta sig är bl.a.:

•​Ålder

•​Grad av artros

•​Fysisk kondition

•​Motivation

•​Träningsinsats

•​Fullföljande av behandlingstider och övningar.

Det ligger nära till hands att tro, att man är botad, när symptomen är borta, men syftet med behandlingen är inte enbart att lindra symptom utan också att säkra bästa möjliga funktion hos leder och muskler, och dessutom att förebygga återkommande problem.

Det är normalt att symptomen varierar i början. Likaså är det normalt att det kan uppstå ömhet efter behandling eller träning.

Behandlingsförloppet består i början av intensiva justeringar och försiktiga övningar. Senare, när lederna blivit rörligare, blir det mer och hårdare träning. Det är viktigt att man förstår att återuppbyggnad av välfungerande leder kräver tid och engagerat arbete. Därför är det viktigt att du håller dina behandlingstider och följer de råd som vi ger dig med hänsyn till behandlingen och dina övningar hemma.

Dessutom är det ofta nödvändigt att du visar tålamod. Ofta söker man behandling, när man har tappat tålamodet och symptomen inte ger med sig. Men det är ofta just då som tålamodet är viktigt. Det är intressant att ordet ”patient” ursprungligen betyder ”den som lider” och på engelska finns ordet just även i betydelsen ”tålmodig”.

​Öppettider Nov 2019 enligt bokningar

(Med reservation för ändring vid semester/kurser/utbildning)

Mån​​

08.30-12.00

12.30-16.00

Tis

Stängt

Ons

08.00-12.00

Tors

08.00-12.00

12.30-18.00​

Fre

Stängt

​MIN KIROPRAKTOR / ​Stengodsvägen 121 (Oxie Centrum)  /  ​23830 Oxie

Läs vår integritetspolicy