​​Tel: 076 024 00 38

​Stengodsvägen 121, Oxie Centrum

​238 30 Oxie

Skillnader i vård

Traditionell kiropraktik är den form de flesta kiropraktorer arbetar med och den form de flesta i samhället är vana vid. Det är den formen som utbildas på de flesta skolor och där målet är på symtomlindring eller symtomhantering. Det kan vara träning, streching, nålar, manipulationsbehandingar, antiinflammatoriskta krämer, oljor,  kostråd, smärthantering och stresshantering m.m.

Funktionell kiropraktik skiljer sig från detta för vi tittar mer från en ingenjörs perspektiv på ryggraden och nervsystemet. Vi vill inte bara att du ska må bättre – vi vill även se bevis på att att ryggradsfunktionen har förändrats till det bättre.


​Vår undersökning skiljer sig därför en hel del från en traditionell kiropraktorundersökning. Vår undersökning tittar efter närvaron av subluxationskomplex (strukturella dysfunktioner)  i ryggraden och dess

påverkan på ryggraden och nervsystemet.

​En förflytting eller förändring i strukturen av ryggraden från normalen kan över tid skapa funktionella mönster som kroppen har svårt att hantera. Detta kan leda till sekundära tillstånd så som smärta,​obehag eller problem i kroppen.

​Vår undersökning och vård är baserat på hur kroppen normalt skall fungerar, fungerar den inte normal eller innaför våra normal testar så är vårt mål att via besök till klinken göra justeringar till de olika delarna av kroppen, primärt ryggraden. 


Målet vi försöker uppnå är en mer normalfungerade ryggrad och förminskad störning på nervsystemsystemet.

Vanlig effekt av detta är bättre sömn, mer rörliget och flexiblitet, mer energi och mindre symptomer.


​För med en mer normalfungerade kropp så kan man tränar mer, jobba mer, hitta på mer saker på fritiden, göra mer av det man vill helt enkelt med mindre hinder och mindre besvär. Lättare att belasta sig mer, tyngre träning, längre sittande m.m.

​Bokningsbara tider

(Med reservation för ändring vid semester/kurser/utbildning)

Mån​​

1400 - 18.00

Tis

Stängt

Ons

08.00 - 12.00

Tors

14.00 - 18.00

Fre

Stängt

​MIN KIROPRAKTOR / ​Stengodsvägen 121 (Oxie Centrum)  /  ​23830 Oxie

Läs vår integritetspolicy